Bine ati venit la Scoala postliceala de jurnalism!

   Întreaga echipa a Scolii este bucuroasa ca ati ales sa studiati cu noi si suntem nerabdatori sa lucram împreuna. Veti intra într-o echipa formata din profesori si îndrumatori ce sunt dedicati celor mai înalte idealuri si aspiratii ale jurnalismului. Consideram ca jurnalismul este o parte integranta - liantul, de fapt - pentru o societate libera, deschisa si bine informata.

   Prin alegerea acestei scoli veti deveni parte din ceea ce noi numim un contract. Acest contract ne uneste pe toti pentru atingerea aceluiasi scop: cel de a va oferi cea mai buna oportunitate de a întelege si stapâni puterea jurnalismului. Scoala îsi va îndeplini partea de contract prin reprezentantii sai: jurnalisti si educatori, oferind un curriculum variat si flexibil, impunând cele mai înalte standarde de etica. Ne propunem sa va impunem principiile jurnalistului profesionist. Responsabilitatile voastre includ dorinta de a atinge si mentine excelenta în activitatea pe care o veti desfasura alaturi de noi, comportamentul într-o maniera onorabila si profesionista fata de Scoala, surse de informatie sau public si mai presus de orice, fata de adevar. Scoala functioneaza cel mai bine atunci când lucram împreuna într-o atmosfera de încredere reciproca, respect si profesionalism.

   Scoala de jurnalism nu poate, oricum, sa fie totul pentru cei implicati. Ceea ce promitem este ca vom face tot ce este posibil ca elevii scolii noastre sa aiba acces la ore de curs tinute de personalitati ale zonei în care traim. În mod similar, nu putem promite elevilor un loc de munca dupa absolvire. Multi factori dincolo de controlul nostru vor influenta succesul fiecarui absolvent. Diploma pe care o acordam la sfârsitul celor 2 ani de studiu nu poate garanta - si nici nu trebuie sa va asteptati la asa ceva - succesul profesional imediat sau plasarea în locul de munca "pe care l-ati visat întotdeauna".

   Daca veniti la aceasta scoala cu astfel de asteptari veti reusi doar sa va diminuati sansele de succes, nu veti putea ajunge sa va cunoasteti punctele tari si punctele slabe, veti reusi doar sa afectati relatia cu scoala si colegii.

   Aptitudinile intervievatorului, ale reporterului, ale secretarului de redactie si ale operatorului audio-video se dezvolta diferit si la un alt nivel în fiecare persoana, astfel ca va trebui sa va bazati pe intelectul vostru, pe motivatia si creativitatea de care dispuneti pentru a rezolva probleme pe care le înfrunta frecvent jurnalistii.

   Vom implica elevii în toate aspectele ce vizeaza "raportarea despre comunitate", astfel ca veti gasi si veti dezvolta povestiri aproape din prima zi de scoala.

   Fiti pregatiti sa va deschideti mintile, ochii, urechile - si inimile - catre succesele si esecurile celor tineri sau mai în vârsta din orasul în care traim cu totii. Scoala postliceala de jurnalism îsi rezerva decizia de a retrage dreptul de absolvire oricarui elev care dovedeste o foarte slaba pregatire sau un comportament lipsit de profesionalism.

   Falsificarea unei povestiri, inventarea citatelor sau plagiatul constituie bazele unei exmatriculari fara preaviz. Profesorii si asistentii acestora au dreptul de a verifica sursele voastre de informatie. Toate termenele limita de realizare a unei teme trebuie respectate.

   Elevii nu au dreptul de a preda aceeasi lucrare la doua materii diferite fara primirea în prealabil a acceptului scris din partea ambilor profesori titulari de curs.

   Ne asteptam ca elevii nostri sa citeasca ziare si reviste, sa urmareasca jurnalele posturilor de televiziune si sa asculte buletinele informative ale radiourilor, astfel încât sa fie familiarizati cu subiectele, ideile si oamenii care realizeaza stirile. De-a lungul anilor de scolarizare cursantii vor primi teste ce constau în realizarea materialelor informative. Rezultatele slabe pot avea urmari ca repetarea anului sau, în ultima instanta, exmatricularea.

   Cursantii vor avea o conduita de profesionist atât în cadrul scolii, cât si în afara acesteia. E de asteptat sa urmeze toate orele de curs si sa-si realizeze temele ce le sunt date. În cazul în care nu sunt în stare sa faca astfel, trebuie sa înstiinteze profesorul titular al cursului înainte de termenul limita atât de începere a orei de curs, cât si de predare a lucrarii.

   Cursantii care nu reusesc "sa adere" la politica scolii vor primi o "atentionare academica" oficiala. Daca problema persista elevul va fi trecut în "preaviz" si în ultima instanta, exmatriculat.

   V-am scris aceste rânduri pentru a va ajuta sa luati decizia care va avantajeaza: cea de a va alatura echipei noastre. Ne propunem ca aceasta scoala de jurnalism sa devina una a întregului sistem mass-media local. Prin întregirea grupului nostru ati acceptat sa participati la realizarea acestui scop.

  

Va multumesc.


Cu deosebita consideratie,


Anca Tanaselea
Director programe
Scoala postliceala de jurnalism

Conditii de inscriere